Widelców: 3.5
Składniki:
To co masz w lodówce :)
Tutaj:
Makaron kokardki 500 g
2 kiełbasy
1 pomidor
kawałek żółtego sera
jajko
2 łyżki śmietany
ząbek czosnku
zioła prowansalskie
Gotujemy makaron. Resztę składników, poczynając od kiełbasy wrzucamy na nagrzaną patelnię, później czosnek i pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Czekamy aż pomidory puszcza sok. Mieszamy jajko z 2 łyżkami śmietany. makaron odcedzamy. Do garnka po makaronie wrzucamy zawartość patelni, wkładamy makaron i na małym ogniu podgrzewamy. Roztrzepane jajko ze śmietaną wlewamy do garnka i dokładnie mieszamy cały czas podgrzewając. Opcja bez jajka i śmietany równie dobra. Ser trzebmy na tarce, na małych oczkach bezpośrednio na talerze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz