Proste i smaczne
Widelców: 4
Składniki (2osoby)
Filet ze skórą z dorsza (1 lub 2)
Pół paczki makaronu ryżowego
Duża czerwona papryka
1 pomidor
Natka pietruszki
Koperek (niekoniecznie)
sos sojowy
pół cytryny
olej do smażenia
sól, pieprz
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojone w paski warzywa. Osuszamy ręcznikiem filety, solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy. Zagotowujemy wodę i gotujemy makaron ryżowy wg przepisu na opakowaniu. Jak warzywa zmiękną odstawiamy warzywa na bok.
Rozgrzewamy drugą patelnię i smażymy rybę od strony skóry na rozgrzanym tłuszczu, po ok 3 minuty z każdej strony. Następnie przekładamy na stronę skóry i czekamy aż dojdzie.
Makaron skrapiamy sosem sojowym, czekamy aż go wchłonie i dorzucamy warzywa z patelni. Siekamy natkę pietruszki i dorzucamy do makaronu. Rybę przekładamy na talerz z makaronem. Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz