Strony

Pomarańczowy dorsz

Dorsz pomarańczowy choć nie w pomarańczach ani tak na prawdę pomarańczowy nie jest. Wszystko dookoła tak, ale dorsz jak dorsz, każdy widzi:) 
W lodówce zastałam bataty, paprykę i mnóstwo marchewki. 



Składniki: na 3 osoby
2 filety z dorsza
1 duży batat
2 marchewki
pół papryki
1 dymka
sól, pieprz
kurkuma

Zaczynamy od wstawienia wody z łyżeczką kurkumy i ugotowania uprzednio pokrojonego w kostkę batata, gotujemy do miękkości.
Kroimy w zapałki marchewkę i paprykę, oraz dymkę w piórka.
Na patelni podsmażamy warzywa wraz z białą częścią dymki.
Filetujemy i doprawiamy dorsza. Wkładamy na rozgrzaną patelnię.
Batata odsączamy i rozgniatamy, doprawiając do smaku.
Układamy na talerze i gotowe.